Diamond painting met een pincet?


Als we een diamond painting bestellen, zit er bijna altijd een pincet bij. Maar vele van ons, hebben hier geen ervaring mee. En weten dan ook niet wat ze hier mee moeten doen, en verdwijnt deze in de la. Of misschien zelfs wel in de prullenbak.

Hoe ga je met de pincet om, en waar gebruik je deze voor?

Waarom zit er nu toch in hemelsnaam een pincet in het pakketje, is een veel gehoorde reactie. Persoonlijk werk ik ook liever met een pen, want dat werkt voor mij gewoon prettig.

Een pincet gebruik ik om minuscule dingetjes op te pakken, maar dat zijn de diamantjes natuurlijk ook. Maar toch vind ik die net te groot om met een pincet op te pakken.

Vierkante of  Ronde diamantjes. 

Het is namelijk niet de vraag of de diamantjes te groot of te klein zijn om met een pincet op te pakken. Maar het is de vorm van de diamantjes die bepaald of je het beste een pennetje of pincet kunt gebruiken.

Dat klinkt bizar vind je niet?

De diamantjes vertellen je namelijk zelf wat het beste is om te gebruiken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het een verplichting is, iedereen heeft zijn of haar eigen manier van werken.

Maar wat is nu het grote verschil?

Het is eigenlijk een hele logische verklaring. Een pincet heeft namelijk moeite met het optillen van ronde vormen, het is niet onmogelijk, maar lastig is het wel. De grip met een pincet op een rond diamantje zal wat losjes zijn, waardoor je een kleine kans hebt dat de diamantjes uit positie raken, en deze dus verkeerd op de painting terecht kunnen komen.

Een vierkant diamantje is vlak en dus klem vast te pakken met een pincet, waardoor deze dus heel nauwkeurig op de painting geplaatst kunnen worden.

Daarom vinden sommige van ons het met vierkante diamantjes dus prettiger werken met de pincet. En oefening baart kunst.

 

Heel veel paint plezier

Francis

 

 


Laat een reactie achter