5 tips om gemotiveerd te blijven om je diamond painting af te werken.


Het af werken van een diamond painting kan wel eens een uitdaging zijn. Vaak begin je namelijk aan een groot project, wat soms eindeloos lijkt te duren.

Het is alleen niet eindeloos, en moet je vaak nog maar een klein stukje verder om hem af te maken.

Alleen is het vaak zo dat je net tegen het einde moeite begint te krijgen, het lijkt dan maar niet op te schieten. Je wil hem graag afmaken maar het lijkt allemaal zo lang te duren, voordat het einde in zicht komt.

Dan komt vaak het gevoel dat je er geen zin meer in hebt, en daar is dan het moment dat je besluit de painting weg te leggen, en het een wel een andere keer af te maken.

Helaas wordt de andere keer dan vaak niet meer, en blijft de painting in de kast liggen. Dan lijkt diamond painting voor sommige maar niets, alleen is dit het moment dat je even moet doorzetten.

Zelf heb ik dit gevoel ook al vaak gehad! Maar nog nooit de moed opgegeven. Ik zoek dan naar een reden waarom de painting af moet, bijvoorbeeld omdat het een cadeautje is voor iemand.

We hebben allemaal onze eigen manieren om ons bezig te houden en gemotiveerd te blijven. Iedereen is zijn unieke zelf, en we hebben allemaal andere manieren om gemotiveerd te blijven. De ene doet het voor familie, de ander om lekker bezig te zijn.

De 5 tips om gemotiveerd te blijven.

1. Leg hem even weg, maar alleen als je zeker weet dat je er weer verder aan gaat.

2.Mediteer, mediteren kan je niet alleen helpen om doelgericht te blijven, maar ook om even je gedachten te verzetten.

3.Kijk een serie, zet iets op wat je kunt kijken, of naar kunt luisteren tijdens het painten. Dit houdt je lekker bezig.

4.Stel doelen en blijf doelgericht. 

5.Zie het volledige plaatje. Denk aan hoe de painting eruit zal zien als deze helemaal af is, en denk vooral niet aan hoe lang dat gaat duren, het is geen wedstrijd maar een ontspannende bezigheid.

 


Laat een reactie achter